Sposób przygotowania

Ocet winny,wodę,cukier gotuj na średnim ogniu przez ok.15-20minut.Dodaj posiekane migdały i podgrzewaj przez 10minut.Masę wylej na posmarowany tłuszczem talerz.Zastygły karmel rozbij tłuczkiem na drobne kawałki.2.5tabliczki czekolady zetrzyj na tarce,dodaj skondensowane mleko.Wszystko roztop na parze.Dodaj rozdrobniony karmel i orzechy,wymieszaj składniki.Masę wlej do wysmarowanej masłem formy.Przykryj folią i odstaw do lodówki na 12godzin.Zastygły nugat polej resztąroztopionej czekolady i posyp płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !