Sposób przygotowania

Mięso w kostke, cebula w kostkę, przesmażyc, dodac czosnek przeciśniety, przyprawic, poddusic, podlac bulionem, zrobic gulasz. dodac na koniec smietane, wszstko razem przyprawic, lekko odparowac. Smak ma byc smietanowo-lekkopikanty. Gulasz można modyfikowac w zależnosci od potrzeb dodając pieczarki lub papryke.
Tortilla na talerz, na połowe dac gulasz, na to sałatke (np z pomidora, ogorka i rzodkiewki z odrobina smietany lub jogurtu albo sosem vinegrete albo z białej kapusty na skodko-kwasno albo gotowa dostepna na stoiskach z surowkami i sałatkami jelsi ktos tak preferuje) przykryc druga połowa tortilli, posypac startym serem zapiec w mikrofalówce lub piekarniku. u mnie jest wersja z mikrofalówka bo piekarnik nie obejmie na raz 4 talerzy a tak kazdy w odstepie minutowym dostaje swoje danie. po wyjeciu delikatnie tylko dla wizualnej strony polewam keczupem (jelsi to kogos razi to prosze nie robic) na to sypię koperek i dodaje troche sałatki z boku. Gotowe:) pycha!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ale dlaczego \"aniołek\"? zabawna nazwa :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ciekawie wygląda
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    smacznie i szybko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    smakowita wersja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !