Sposób przygotowania

Ugotować budyń z mlekiem i cukrem, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Ucierając, dodać po łyżce zimny budyń. Na poncz zmieszać wino, rum i cukier. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć 1/2 biszkoptów, nasączyć 1/2 ponczu. Dżem podgrzać, 1/2 wyłożyć na biszkopty, na nich rozsmarować 1/3 kremu i rozsypać 1/3 płatków migdałowych. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów, nasączyć ponczem, posmarować dżemem, 1/3 kremu, posypać 1/3 płatków i schłodzić. Resztą kremu posmarować boki tortu, wierzch posypać resztą płatków. Udekorować bitą śmietaną 1 czekoladowymi ozdobami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !