Sposób przygotowania

Folię aluminiową pociąć na kwadraty (około 15cm na 15 cm). Kaszanki rozdzielić, dokładnie opłukać. Wysuszyć papierowym ręcznikiem i ułożyć na przygotowanym kwadracie folii aluminiowej. Zrobić nacięcie wzdłuż kaszanki, tak aby była ona przecięta do połowy. W miejsce nacięcia włożyć plasterek zrulowanego żółtego serka. Cebulę obrać i pokroić na plasterki. Następnie ułożyć je po bokach kaszanki na folii. Paprykę umyć i pokroić na średniej grubości paski. Paski również ułożyć obok kaszanki, na cebulce. Tak przygotowaną kaszankę, paprykę i cebulę zawinąć folią w rulon (aby wszytko było zakryte). Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez 20 minut lub na grillu. Podawać na ciepło.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ooo fajny pomysł z tym serem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nie jadam kaszanki, ale wyglada bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajny pomysł na kaszankę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    na zdjęciu wszystko fajnie ale kaszanki w życiu nie tknę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    smakowite danie z mało popularną kaszanką!
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    pyszna kaszaneczka i to tak na bogato, tak jeszcze nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to moja bajka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !