Sposób przygotowania

Kotlety schabowe dokładnie opłukać, a następnie odsączyć z wody. Natrzeć solą i oprószyć mąką. Przygotowane kotlety usmażyć na rozgrzanym smalcu. Przygotowane kotlety obłożyć listkami szałwii (po 2-3 na każdego kotleta). tak przygotowane kotlety ułożyć w naczyniu, posypać kaparami, pokrojoną cebulką oraz plasterkami korniszonów. Wierz obłożyć filecikami anchois i skropić olejem. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekać przez 6-8 minut.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    schabowe inaczej,fajne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    też mi się pomysł podoba, oczywiście ja serowa więc dałabym jeszcze plasterek sera :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł13

    polecam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !