Sposób przygotowania

W garnku doprowadzamy wodę do wrzenia , potem wsypujemy cukier i mieszamy aż się rozpuści , gotować 5 minut. W miedzy czasie obierz 1 cytrynę i pokrój miąższ w kostkę a z pozostałych wyciśnij sok , miąższ i sok dodaj do gorącej wody z cukrem przykryj garnek szczelnie i odstaw na bok aby granita sobie stygła . Gdy już będzie zimna to wstaw do zamrażalnika , ale zanim wstawimy do tego zamrażalnika to blenderem wymieszajmy , a zanim całkowicie zastygnie , łyżką nałóż granitę do pucharków i wstaw do zamrażalnika ponownie i każdą porcję udekoruj listkami mięty lub melisy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny ten przepis:) dla mnie orze?wiaj?ca nowo??
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    o ciekawe...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !