Sposób przygotowania

Wstawiamy w garnku wodę z cukrem i mieszamy aż cukier się rozpuści , potem odstawiamy na bok aby woda przestygła , owoce umyć i odsączyć sitku ,porzeczki i połowę malin zmiksuj tylko parę gałązek zostaw do dekoracji , następnie po zmiksowaniu przetrzyj przez sito , otrzymany w ten sposób mus wymieszaj w proporcjach 1:1 z cukrowym syropem , przełóż sorbet do naczynia w którym będziesz go mrozić i wstaw do zamrażalnika .Gdy już jest całkowicie zamrożony to wymieszaj go z resztą malin i włóż po raz ostatni do zamrażalnika , po wyjęciu nałóż do pucharków albo salaterek ,łyżką do lodów i posyp porcją odłożonych owoców i możesz dodać jeszcze inne owoce do dekoracji.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !