Sposób przygotowania

Królika podzielić na porcje,opłukać i osuszyć.Obsmażyć na gorącym oleju,oprószyć solą i pieprzem i dodać czosnek.Dodać sos z dziczyzny i białe wino.Dusić 45 minut.Wyjąć mięso.Powstały sos wymieszać z czerwonym winem i śmietaną.Krótko zagotować.Sosem polać mięso.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    mam aktualnie 4 króliki ,teściowa dała synowi do \"zabawy\' ,a ja teraz je dokarmiam.Akurat jak podrosną to się nadadzą na to danie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Kiedyś, jak miałam króliki to nie jadłam a teraz z chęcią bym zrobiła....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pysznie przygotowane mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moje smaki z dzieciństwa,pycha !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !