Sposób przygotowania

Mąkę, szczyptę soli i masło posiekać nożem. Dodać 4 łyżki cukru, cukier waniliowy, żółtka, śmietanę i zagnieść. Podzielić ciasto na dwie części (2/3 i 1/3). Zawinąć w folię większą część włożyć do lodówki, mniejszą do zamrażalnika. Jabłka obrać pokroić skropić sokiem z cytryny, dusić na małym ogniu. dodać rodzynki, cynamon, i 5 dkg cukru. Większą częśc ciasta rozwałkować i wyłożyć spód i boki formy. Na spodzie rozsmarować jabłka. Piec 30 min w temp. 180 st. Białka ubić z 15 dkg cukru, Przełożyć na jabłka. Ciasto z zamrażalnika zetrzeć na warstwę bezy. Piec jeszcze 20 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakołyczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !