Sposób przygotowania

Brzoskwinie obrać ze skórki i usunąć pestki. Pokroić je na mniejsze kawałki. Wrzucić do dużego garnka i smażyć na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, powinny być widoczne kawałki owoców. Sok marchwiowy zagotować i rozpuścić w nim galaretkę. Wsypać Żelfix, dodać rozpuszczoną galaretkę, wymieszać i jeszcze chwilę gotować. W dużym garnku zagotować wodę. Gorący dżem nałożyć do czystych słoików, wlać prawie do pełna, przykryć krążkiem z folii aluminiowej i zamknąć wieczko. Do gorącej wody włożyć słoiki i gotować ok. 10 minut na małym ogniu (woda powinna sięgać ¾ słoika). Wyciągnąć słoiki , odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    wygląda apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Moja rodzina bardzo lubi dżem brzoskwiniowy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Moja też, nasz ulubiony
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !