Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i przepuścić przez maszynkę do mielenia razem z obraną cebulą. Przełożyć do szklanej misy, dodać jajka oraz przyprawy. Starannie wymieszać. Przykryć folią spożywczą i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce (najlepiej na całą noc).

Goudę pokroić w plastry o grubości 1 cm, a następnie każdy plaster w słupki.

Z masy mięsno-cebulowej formować podłużne kotleciki, w środek każdego wkładając po słupku sera. Obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. Ułożyć na ręczniku papierowym.

Osączone z tłuszczu kotleciki nadziać na patyki do szaszłyków. Grillować na rozgrzanym ruszcie po 10 minut z każdej strony.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super propozycja!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Bardzo apetyczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Propozycja nie do odrzucenia - wykorzystam przy najbliższej okazji!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !