Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Tatar ze śledzia z marynowami warzywami
Gotowy tatar ze śledzia udekorować gotowanym jajkiem i szczypiorkiem. Podawać ze zrumienionym w tosterze pieczywem razowym i sosem miodowo-musztardowym.
Tatar ze śledzia - pyszna przekąska, która sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale także na imprezowym.
filet śledziowy | 300 g |
sałatka pieczarkowa | 180 g |
cytryna | 1 szt |
oliwa | 2 łyżki |
cebula dymka ze szczypiorkiem | 1 szt |
ketchup | 1 łyżka |
pieprz ziołowy XXL | |
pieczywo razowe | kilka kromek |
szczypiorek | 1 pęczek |
sos miodowo- musztardowy | 4 łyżki |
ogórki konserwowe | 2 szt |
jajko ugotowane na twardo | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: