Sposób przygotowania

Ziemniaki ostrugać i dokładnie umyć. Następnie gotować je przez maksymalnie 10 minut we wrzącej wodzie (tak aby ich nie rozgotować i żeby były leciutko twardawe). ugotowane ziemniaki odcedzić i pokroić w plasterki o grubości około 0,5 cm. Następnie równomiernie ułożyć je na wysmarowanej olejem blaszce i dokładnie polać śmietaną. Posypać także do smaku solą i/lub pieprzem. Całość delikatnie pokropić od góry olejem. Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez około 20-25 minut. Po wyciągnięciu i rozłożeniu na talerze całość posypać cienko posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Lubię młode ziemniaki ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !