Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwiniowe ciasteczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 50 dag
brzoskwinie w puszce 1 szt
ser biały 15 dag
cukier wanilinowy do smaku
śmietana 2 łyżki
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwiniowe ciasteczka

Rozmrożone ciasto rozwałkuj i pokrój w kwadraty o bokach ok.8cm.Ser wymieszaj z cukrem waniliowym i śmietaną.Na środku każdego kwadratu ciasta połóż czubatą łyżeczkę twarożku.Odsącz brzoskwinie.Twarożek na cieście przykryj połówkami brzoskwini.Rogi ciasta zwiń w kopertę i przyklej do owoców(rogi nie muszą na siebie zachodzić).Ubij pianę z białek i posmaruj na ciastka.Piecz w temp.180stopni przez ok.15minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak