Sposób przygotowania

Makaron kokardki ugotować.

Mięsko dokładnie umyć, a następnie pokroić w bardzo drobną kostkę. Pokropić je sosem sojowym, a następnie posypać cynamonem. Tak doprawione mięso wstawić do lodówki na około godzinę.

Marchewkę cieniutko obrać ze skórki (oskrobać) a następnie pokroić w kostkę. Paprykę umyć, przekroić, usunąć z niej gniazdo i również pokroić w kostki. Dymkę umyć, a następnie pokroić na paski.

Po godzinie wyciągnąć doprawione mięso z lodówki, rozgrzać olej na patelni. Mięso smażyć dokładnie ze wszystkich stron. Następnie przełożyć je do głębszego naczynia, najlepiej rondelka, dodać odrobinę wody (3 garstki) i dusić. Na pozostałym na patelni oleju podsmażyć przygotowane warzywa (5 min), a następnie dodać je do rondelka z mięsem i nadal dusić całość na średnim gazie (temperaturze). Gdy mięsko oraz warzywa będą już miękkie należy dodać koncentrat pomidorowy, opcjonalnie posypać zmiażdżonym imbirem, octem winnym lub winem, cukrem oraz solą (w zależności od woli kucharza ;)).

Tak przygotowane i doprawione mięsko z warzywami wymieszać z makaronem wstążki.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !