Sposób przygotowania

Sałatka:
180 ml jogurtu naturalnego
pół średniej główki kapusty pekińskiej
Sos Sałatkowy Pikantny z błonnikiem chilli i suszonymi pomidorami


PRZYGOTOWANIE:
Mięso oprószamy przyprawami. Pora, pieczarki, paprykę zieloną i czerwoną myjemy kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i kroimy w półtalarki. Pekińską płuczemy i kroimy w paski. Pokrojone warzywa i bób wrzucamy na patelnię i smażymy na maśle do miękkości.
Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa przekładamy do garnka a mięso obsmażamy na patelni z każdej strony po 2 minuty. Karkówkę wkładamy do garnka z warzywami, podlewamy wodą, dodajemy koncentrat pomidorowy i sos Tao-Tao i dusimy ok. 30-40 minut pod przykryciem.
Kapustę pekińską kroimy, mieszamy z jogurtem naturalnym i sosem sałatkowym. Posypujemy suszonym koperkiem. Podajemy z ryżem.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Smażony bób?! Ciekawostka,
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    smaczne danie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !