Sposób przygotowania

Ciasto:

pół kilo mąki

pół kostki drożdży

łyżka cukru

1,5 szkl.ciepłej wody

sól 4 łyżeczki

olej 1 łyzka



Drożcze rozpuszczamy w wodzie razem z cukrem i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Dodajemy mąkę i resztę składników wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia .



Farsz:



szpinak (może być mrożony) podsmazamy ze śmietana , czosnkiem, serem na patalni doprawiamy do smaku sola io pieprzem i zawijamy we wcześniej rozwałkowane ciasto.



Smaryjemy białkiem i pieczemy w 200*C przez ok 15 min

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    chętnie bym skosztowała takiego dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !