Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, pokroić w kostkę (nadmiar tłuszczu usunąć), oprószyć mąką i wrzucić na rozgrzany olej. Cebulę i ząbki czosnku posiekać i dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem.
W garnku rozpuścić kostkę mięsną w ok 500ml wody. Do wywaru dodać usmażone mięso i dusić na małym ogniu. Pomidory sparzyć i pokroić w małą kostkę. marchew obrać i pokroić w plasterki po czym wrzucić do gotującego się mięsa razem z pomidorami. Całość dusić pod pokrywką, dodać łyżeczkę / 2 koncentratu. Dorzucić zioła i odrobinę przyprawy do gulaszu. Zdjąć z ognia i zabielić śmietaną. Jeżeli będzie zbyt rzadki, zagęścić mąką. Podawać z ugotowaną kaszą (pół szklanki do szklanki na osobę)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Jak gulasz to koniecznie z kaszą:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !