Sposób przygotowania

1. trzy galaretrki przygotuj oddzielnie według przepisu na opakowaniu. Ostudź. Gdy zastygną, pokrój w mała kostkę. Trzymaj w lodówce.
2. Śmietanę wymieszaj z cukrem, aż sie rozpuści. Masło stop, ostudź, wlej do śmietany, wymieszaj. Żelatynę rozpuść w pół szklanki wrzącej wody. Ostudź, lekko ciepłą wlej do śmietany, wymieszaj. Schłodź w lodówce.
3. Pokrojone galaretki dodaj do zastygającej masy śmietanowej, wymieszaj. Masę przelej do tortownicy 9o srednicy 20 cm), wstaw do lodówki na kilka godzin.
4. Pozostałą galaretkę rozpuść według instrukcji. Ostudź, polej wierzch śmietanowca.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    podoba mi się ten pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    fajny pomysł podoba mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !