Sposób przygotowania

Maliny płuczemy, osuszamy i przekładamy do makutry, dodajemy 2 łyżki cukru i mieszamy. Z opłukanych i osuszonych porzeczek wyciskamy sok. Sok wlewamy do malin, dodajemy pozostały cukier i ucieramy do momentu całkowitego roztarcia cukru. Następnie przekładamy do słoików i pasteryzujemy. Odstawiamy w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo ciekawy przepisik :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszne połączenie smaków
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !