Sposób przygotowania

Owoce aronii przebrać, opłukać i osuszyć. Następnie wsypać je do garnka, podlać wodą i zasypać cukrem. Gotować przez około 40- 50 minut. Sok odsączyć przez gazę i rozlać do wygotowanych butelek. Soku nie trzeba pasteryzować.
Sok świetnie nadaje się jako dodatek do herbaty, ale można go pić także z wodą.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Lubię sok z aronii :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    uwielbiam aronie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    aronię robię co roku, bardzo ją lubimy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczny, też taki robię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !