Sposób przygotowania

Mąkę siekamy z masłem i cukrem, zagniatamy dodając śmietanę.Dobrze wyrobione jednolite ciasto owijamy folią i chłodzimy w lodówce przez ok. godzinę.Foremki do babeczek natłuszczamy. Ciasto wałkujemy, wycinamy z niego kółka i wylepiamy foremki.Układamy na blaszce i pieczemy ok. 10 min w temp. 180 stopni C.Przygotowujemy krem: połowę mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka mieszamy z mąką pszenną i ziemniaczaną i wlewamy do wrzącego mleka. Gotujemy jak tradycyjny budyń. Odstawiamy do wystudzenia a następnie ucieramy z margaryną i napełniamy babeczki. Ozdabiamy drylowanymi wiśniami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    super, muszą być pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    ładnie wyglądaja:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ajres

    apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    ajres

    apetyczne
  • 4
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    pysznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Super te babeczki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !