Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelanki

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrupki kukurydziane 0.5 kg
masło 15 dag
mleko skondensowane słodzone 1 puszka
orzechy laskowe 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelanki

Puszkę z mlekiem gotujemy około 3 godz.Po tym czasie studzimy .Masło roztapiamy i dodajemy do mleka.Mieszamy.Do tej masy wsypujemy chrupki i orzechy,dokładnie mieszając.Masę wykładamy na folię spożywczą.Zawijamy i wkładamy do lodówki aby stężała.Zamiast mleka w puszce możemy użyć gotowej masy krówkowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 13.01.2013 19:03
fajne
Juleczka20 14.06.2012 08:07
super:)
Grazyna0211 08.06.2012 19:10
świetne
Batonik-XXL 28.04.2012 19:48
pycha
iknbozka 21.04.2012 16:00
super
Motorek 22.03.2012 00:20
super
Juleczka20 19.03.2012 06:59
super
Ela15 17.01.2012 10:03
ciekawe
Karmel 06.01.2012 16:09
mniam,super
Karmel 06.01.2012 16:09
mniam,super
AgaS10 09.11.2011 19:54
świetne:)
romanrafal
romanrafal 28.10.2011 17:47
rewelacja
rafalanka 20.09.2011 19:42
świetne
Krystyna32 30.07.2011 17:36
extra
teresa18 29.07.2011 22:25
ciekawe
Justyna Jussstiii 16.07.2011 21:53
super
Justyna Jussstiii 13.07.2011 05:56
super
Dorota59 11.06.2011 19:16
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak