Sposób przygotowania

BISZKOPT; białka ubij dodając cukier. Dodaj żółtka, wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do formy i piecz 20 minut w temp. 180 stopni. Ostudż. Truskawki umyj, osusz, oczyść z szypułek. Około 1/4 odłóż do dekoracji. Pozostałe lekko rozgnieć. Margarynę zmiksuj z cukrem pudrem, dodaj rozgniecione truskawki i wymieszaj. Masę rozsmaruj na biszkopcie. Odłożone truskawki pokrój na plasterki, ułóż na cieście. Galaretki przygotuj według instrukcji, gdy stężeją zalej ciasto. Schłodż.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !