Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w soku pomarańczowym.Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z proszkiem budyniowym.Wlewać sok z żelatyną ciągle mieszając.Rondel ustawić na garnku z wodą na małym ogniu.Mieszać ,aż krem zgęstnieje (nie gotować).Wystudzić.Z białek ubić pianę i wymieszać z kremem.Pomarańcze obrać i pokroić na cienkie plastry.Szklane naczynie wyłożyć plastrami pomarańczy i zalać tężejącym musem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    to jest to
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    z chęcią bym go zjadła
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    i ja też
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczny pomysł na pomarańczowy deser.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta1221

    świetny przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !