Sposób przygotowania

Niedojrzały agrest umyć i oczyścić.Wodę zagotować z 100 g cukru.Wsypać owoce i gotować 10 minut.Przestudzić i połączyć z miąższem wanilii i cukrem żelującym.Gotować jeszcze ok 5 minut na dość dużym ogniu,cały czas mieszając.Napełnić słoiki i zakręcić na gorąco.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    przyznam ,że jeszcze nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawe polaczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny pomysł !
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    u mnie agrest spada z krzewów tak dużo mam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to Ty Misiu podziel się ze mną,mój jedyny krzaczek został skoszony!!! i co? z czego sobie zrobię konfiturkę:(
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    trzeba mowy posadzić ..:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    musi być fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię agrest, ale przetworów z niego nie robię, ale chyba to zmienię i wypróbuję Twój przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !