Sposób przygotowania

Masło o temperaturze pokojowej z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na kremowa masę. Dodać alkohol i jajka, ubijać mikserem na najwyższych obrotach na puszysta masę, dodać stopniowo przesianą mąkę. Ciastka wyciskać na papier do pieczenia położony na blaszce przez szprycę do kremu, oczywiście jeśli mamy specjalne końcówki do ciastek, ale jak ich nie mamy to możemy użyć końcówek do kremu i wyciskać różne kształty. Pieczemy ciasteczka przez 10 min w 180 stopniach. Zimne ciasteczka moczymy płaską stroną w rozpuszczonej czekoladzie i kłaść do góry nogami na papier.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    świetne mniam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !