Sposób przygotowania

Drożdże rozcieramy z cukrem i rozprowadzamy 4 łyżkami letniego mleka,dodajemy 3 łyżki mąki mieszamy dodajemy resztę mąki i jajka.Mieszamy trzepaczką stopniowo dodając mleko.Do dokładnie wymieszanego ciasta dodajemy oliwę jeszcze raz mieszamy i przykrywamy pozostawiając w cieple na 90 min.Smażymy wlewając porcje ciasta grubości 1/2 cm na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron.Usmażone naleśniki układamy jeden na drugim w żaroodpornym naczyniu posmarowanym tłuszczem.Powierzchnię każdego naleśnika smarujemy powidłami.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika aby się troszkę podgrzało.Babkę naleśnikową można ozdobić bitą śmietana lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !