Sposób przygotowania

Szparagi ugotuj w osolonym wrzątku z małym dodatkiem cukru i soku z cytryny, schłódź je dokładnie w zimnej wodzie i podziel na mniejsze części.
Sos: Na rozgrzanym maśle zeszklij posiekaną cebulę, dodaj szynkę pokrojoną w cienkie paski. Wymieszaj, przez chwilę smaż razem , po czym zalej białym winem. Do szynki przesmażonej z cebulą i winem dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje. W międzyczasie ugotuj makaron.
Pomidory umyj, sparz, zdejmij z nich skórkę. Pokrój je w kostkę i dodaj je do sosu pod koniec gotowania wraz ze szparagami. Ugotowany makaron podawaj z sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !