Sposób przygotowania

Mięso mielone podsmażyć na patelni bez tłuszczu,posypać delikatnie solą,bazylią i mieloną papryką ,pomidory pokroić w mniejsze kawałki i razem z zalewą dodać do podsmażonego mięsa ,wymieszać .Cebulę pokroić w kostkę i razem z ryżem delikatnie podsmażyć na oliwie,dalej postępować jak przy robieniu risotto czyli bulion dolewać dopiero jak pierwsza porcja się wchłonie .Do gotowego ryżu dodajemy przygotowane wcześniej mięso,odcedzoną z zalewy fasolę ,mieszamy wszystko razem i doprawiamy przyprawą do dań meksykańskich i pieprzem .

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    ciekawy przepis!
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    fajny sposób na ryż
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ostatnio tez coraz chętniej przyrządzam dania kuchni meksykańskiej, a Twój ryż od razu bym pochłonęła, tak ślicznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    bardzo lubię takie dania łatwe szybkie pożywne i do tego smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !