Sposób przygotowania

Twaróg utrzeć ze szczyptą soli i cukrem, dodać dwa żółtka, łyżkę masła i dwa całe jajka. Jeśli ser będzie zbytnio suchy dodać łyżkę śmietany.

Następnie wszystko przełożyć na stolnicę i dodać tyle mąki by zlepić zwięzłe ciasto.

Wyrobić podłużne wałki, spłaszczyć je i pokroić na ukośne kawałki.

Gotować we wrzącej wodzie. Po wyjęciu polać masłem z zarumienioną na nim tartą bułką.

SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo je lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !