Sposób przygotowania

Cebule obieramy, kroimy w cienkie półplasterki i zalewamy zimną wodą. Dodajemy łyżeczkę soli, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Potem odcedzamy starannie, odkładamy na bok 2-3 łyżki cebuli, zaś resztę wkładamy do malaksera. Nastawiamy duży gar osolonej wody. Kiedy się zagotuje, wrzucamy makaron i gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidorki myjemy i osuszamy, wrzucamy do malaksera. Czosnek obieramy i wrzucamy do malaksera. Bazylię i oregano myjemy, osuszamy i obrywamy listki - wrzucamy je do malaksera. Wszystkie warzywa miksujemy na jednolity sos, dodając 4 łyżki oliwy, sól i pokruszone peperoni do smaku. Makaron odcedzamy, szybko mieszamy z sosem, posypujemy odłożoną cebulką i orzeszkami piniowymi. Podajemy bez zwłoki, bo sos jest zimny i wszystko będzie szybko stygło.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !