Sposób przygotowania

Kaczkę umyć, oczyścić i natrzeć przyprawami Prymat i Kucharek (sól, pieprz, majeranek, oregano, bazylia).
Kaczkę przełożyć do blaszki posmarowanej tłuszczem i piec 80 minut w mocno nagrzanym piekarniku, od czasu do czasu skrapiać ją wodą (tak mi poradziła kiedyś babcia). Pod koniec gotowania do kaczki dorzucić pokrojoną grubo cebulę. Gdy mięso będzie miękkie poczekać aż ostygnie i pokroić je na mniejsze kawałki. Podawać je z dowolnym sosem owocowym np. śliwkowym i ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    poproszę dla mnie jedną porcję
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    same pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Pyszna ta kaczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    musi być pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    musi być pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno jest smaczna !
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bajka w ustach
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !