Sposób przygotowania

Kaszę opłukać, przełożyć do rondelka, zalać 1 szkl. wody, dodać ok.1/3 łyżeczki soli, gotować pod przykryciem na małym ogniu aż kasza wchłonie całą wodę i zmięknie. Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu razem z połową koperku. Doprawić solą i pieprzem. Pieczarki oczyścić dokładnie, opłukać, małe zostawić w całości, większe pokroić. Brokuły opłukać, osączyć, odciąć różyczki z kwiatostanu. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć pieczarki aż lekko się zezłocą, dodać brokuły. Całość oprószyć odrobiną cukru, soli, pieprzu i chili, podlać ok. 1/3 szkl. wody i poddusić pod przykryciem ok. 5-8 min.. Na koniec dodać sok cytrynowy i resztę koperku, wymieszać. Podawać z kaszą i sosem jogurtowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    bardzo ciekawe połączenie, lubię kaszę, u nas zwykle wykorzystuje się jako dodatek do gulaszu
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Uwielbiamy kaszę gryczaną, pieczarki i brokuł...czyli wszystko dla nas:o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    brzmi bardzo smakowicie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    super danie :)
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    fajne zestawienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !