Sposób przygotowania

Ryż zagotować w szklance mleka z dodatkiem masła i szczypty soli, Gdy zacznie się gotować dolać 1/2 szklanki wody. ugotować ryż do miękkości (mleko z wodą powinno cakowicie odparować). Przełożyć ryż do miski i ucierać dodając żółtka, cukier i czekoladę rozpuszczoną ze śmietanką. Zostawić do ostygnięcia. Przełożyć do keksówki lub małej tortownicy, lekko docisnąć. Przykryć folią aluminiową i włożyć do lodówki na conajmniej 2 godziny.
Smacznego!!!

--> ciasto można podawać z sosem waniliowym posypane migdałami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    ciekawe, chętnie spróbuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !