Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowo- kokosowe ciasto
Po wystudzeniu ciasto polewamy polewą czekoladą. Aby przygotować polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej pół tabliczki czekolady. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi.
margaryna | 12,5 dag |
mąka | 1 szklanka |
cukier | 0,5 szklanki |
cukier wnailiowy | 0,5 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 0,25 łyżeczki |
kakao | 2 łyżeczki |
wiórki kokosowe | 2 łyżeczki |
olej | 50 ml |
jaja | 2 sztuki |
sól | 1 szczypta |
gorzka czekolada | 0,5 tabliczki |
wiórki kokosowe | 2 (do posypania) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: