Przygotować mięsa i warzywa z przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/129898/mix-mies-i-warzyw-baza-do-pasztetow.html w rosole zamoczyć bułkę, a osobno usmażyć wątróbkę z cebulami. Wszystko potem zmielić, dodać 4 żółtka, po 2 łyżeczki soli, gałki i majeranku, 1 łyżeczkę czosnku granulowanego, wymieszać i dodać 4 białka ubite na sztywno. Masę podzielić na 3 części, gdyż będę robiła 3 różne pasztety. Wziąć podłużną formę, wysmarowaną olejem i obsypaną bułką tartą, z części przeznaczonej na ten pasztet wyłożyć pół, ułożyć 3 jajka ugotowane na twardo, przykryć drugą połową masy, lekko przycisnąć, wyrównać, wstawić do gorącego piekarnika, piec w temp. 180 stopni 60 minut.