Sposób przygotowania

Przygotowanie ciasta: margarynę ucieramy z cukrem, następnie kolejno dodajemy całe jajka, ucieramy. Na sam koniec dodajemy resztę składników, jeszcze chwilę miksujemy, aż składniki się połączą. Tak przygotowane ciasto wykładamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę. Następnie na cieście kakaowym wykładamy wiśnie (muszą być dokładnie odsączone z zalewy). Przygotowujemy masę serową: całe jajka ucieramy z cukrem na gładką masę. Następnie dodajemy ser, chwilę miksujemy i dodajemy pozostałe składniki, miksujemy. Masę serową wylewamy na wiśnie ułożone na cieście kakaowym. Całość pieczemy godzinę w temp. 180*C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polewamy polewą czekoladową i dekorujemy drażetkami cukrowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !