Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w śmietanie ,dodać przesianą mąkę,cukier,sól , żółtka oraz stopione masło.Wyrobić gładkie i lśniące ciasto,odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części z które delikatnie rozciągnąć na wałeczki i spleść je razem ,ciasto przełożyć do okrągłej formy z kominkiem ,posmarować śmietanką i ewentualnie posypać makiem .Odstawić jeszcze raz do wyrośnięcia .
Ciasto piec do 30 min w temp 180-190st

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pięknie wyrośnięty
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !