Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, posypać solą i pieprzem.
Cebulę obrać i bardo cienko posiekać.
W sypkiej patelni rozgrzać olej, a następnie warstwami nakładać ziemniaki i cebulę, tak by ziemniaki były na końcu.
Wierzch polać resztą oleju. Rozrobić kostkę rosołu grzybowego 1 szklance wody, polać nim ziemniaki z cebulą.
Całość doprowadzić do wrzenia, przykryć i dusić pod przykryciem do czasu miękkości ziemniaków.
Gotową potrawę posypać startym żółtym serem oraz drobno posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !