Sposób przygotowania

Przygotuj marynatę na kurczaka. Posiekaj drobno czosnek i imbir. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem. Dodaj do mięsa czosnek i imbir. Dodaj 4 łyżki oliwy i skrop sokiem z limonki. Odłóż do lodówki na 10 min (na czas przygotowywania pozostałych składników).

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Posiekaj papryczkę chili. Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę. Smaż cebulę. Dodaj przyprawy: kurkumę, kardamon, kolendrę, liście laurowe i papryczkę chili. Po ok. 3 min dodaj kurczaka z marynatą i smaż ok. 5 min. Wlej mleczko kokosowe i gotuj ok. 10 min. Przed podaniem posyp świeżą kolendrą.

Danie podawaj z ryżem (basmati lub jaśminowym). Ryż możesz posypać czarnym sezamem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Warto wypróbować, bo wygląda znakomicie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    piszę się na takie jedzenie, wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Fajny kolorek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !