Sposób przygotowania

Czekoladę posiekać i zalać połową szklanki wrzącej kremówki. Zostawić na minute i wymieszać na gładką masę. Pozostałą kremówkę zagotowac z mlekiem. Jajko, żółtka i cukier ubić ze szczyptą soli. Cały czas ubijając wlewać cienką strużką gorącą kremówkę, a potem masę czekoladową. Gotowy mus przekładac do kokilek, które ustawić na głębokiej blaszce. Wierzch przykryc folią w której zrobić małą dziurkę do uchodzenia pary. Do blachy wlać tyle wody by sięgała do połowy kokilek. Włożyc do piekarnika na 40 minut i piec w temp 170 C. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i zostawic na 15 minut w blaszce z wodą. Następnie kokilki włożyć do lodówki na kilka godzin (bez foli na wierzchu).
Smacznego!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !