Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wielkanocna
Ciasto wyłożyć na blachę i równomiernie rozsmarować. Piec 10-15 minut aż ciasto się zarumieni (200-220 stopni)
Zaraz po upieczeniu ciasto przełożyć na lnianą ściereczkę posypana cukrem pudrem, papier posmarować zimną wodą, ściągnąć roladę zwinąć razem ze ściereczka.
KREM : Do zimnego mleka (300 ml) wsypać całą zawartość kremu do torów, wszystko zmiksować. Dodać masło i miksować. Masę włożyć do lodówki na 1 godz.
Zimne ciasto rozprostować, nie mocno, i posmarować dżemem, rozłożyć na to krem ( trochę zostawić na posmarowanie ciasta z góry ) .
Następnie dodać na krem wszystko co chcemy, rodzynki, brzoskwinie a nawet i pokrojoną galaretkę. Im więcej kolorów tym lepsze ciasto.
Całość ponownie zwinąć. Ciasto udekorować z góry kremem do tortów i posypać kakao.