Sposób przygotowania

Podgrzać mleko, rozprowadzić nim drożdże. Dodać 40 g masła, 50 g cukru, sól i 2 jajka. Wsypać mąkę na stolnicę, zrobić zagłębienie, wlać przygotowaną mieszaninę, zagnieść ciasto. Odstawić na 3 godziny. Wysmarować masłem blachę, rozłożyć na niej równomiernie ciasto, nakłuć je w wielu miejscach widelcem. Piec około 25 minut. Umyć i obrać truskawki. Połączyć, stale ubijając, 1 jajko, 1 żółtko, śmietanę, pozostałą część cukru i zmielone migdały. Ułożyć truskawki na cieście. Polać uprzednio przygotowaną masą. Brzeg ciasta posmarować rozbełtanym żółtkiem. Włożyć ponownie do pieca na 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !