Sposób przygotowania

Przygotować podstawowe ciasto kruche i schłodzić.Ciasto po schłodzeniu rozwałkować i wylepić nim foremkę,wygniatając brzeg.Wszystkie składniki oprócz mleka zmiksować razem na puszystą masę.Na końcu wlać mleko i dalej miksować.Farsz wylać na przygotowane ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec na złoty kolor.Ciasto wystudzić,do konsystencji gęstego budyniu.Wierzch można polać syropem klonowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a ja tak rzadko używam dyni:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    kiedyś dawno jadłam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    kiedyś dawno jadłam;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    chyba polubie dynie...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    brzmi pysznie a dynia mi obrodziła w tym roku
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    musze sprobowac
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się ten przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !