Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć ze słodzikiem na biały puch, dodać, ser, jogurt, proszek do pieczenia i aromat. Utrzeć na puszystą masę (najlepiej za pomocą blendera – świetnie rozdrabnia ser). Białka ubić na sztywną pianę, dodać szczyptę słodzika i ubijać jeszcze przez 30 sekund. Pianę delikatnie wymieszać z serem (za pomocą łyżki). 2/3 masy serowej wyłożyć do foremek (teflonowych lub silikonowych). Do reszty masy dodać kakao, dokładnie wymieszać, rozłożyć ją na białej masie. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 25-30 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim serniczki na 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ale złociutki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    cudowny! na pewno wyprobuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !