Sposób przygotowania

Kalarepkę umyć, obrać i obgotować przez 15 minut w osolonej wodzie. Następnie wydrążyć miąższ. Na patelni stopić drobno pokrojoną słoninę, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać zmielone mięso, poszatkowaną kapustę, ugotowany ryż, wymieszać, przyprawić do smaku. Przygotowane kalarepki napełnić farszem, posypać żółtym serem. Włożyć do piekarnika, podlać 1 szkl wody z rozpuszczoną bulionetką i dusić około 20 minut. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Będę musiała kiedyś zrobić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !