Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić na plasterki. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać aromat, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jabłka, wymieszać. Białka ubić z solą na sztywną pianę, połączyć z ciastem. Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać nieduże racuchy i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem z cynamonem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajne placuszki racuszki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lekkie, smaczne i pachnące jabłkami- to uwielbiam.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    warte wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !