Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w paski, oprószyć solą, pieprzem i paprykami, podsmażyć na rozgrzanej oliwie lub oleju. Następnie dodać mrożone warzywa (może to być dowolna mieszanka - według uznania), podsmażyć razem, dodając po chwili odrobinę wody, dusić do miękkości mięsa i warzyw. Dodać śmietankę, zagotować, przyprawić sosem sojowym i innymi przyprawami do smaku, dodać plasterki żółtego sera, zamieszać, podgotować chwilę do rozpuszczenia się sera. Podawać z brązowym ryżem ugotowanym według przepisu na opakowaniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    lubię brązowy ryż
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    z serem i śmietaną jeszcze nie jadłam, a robię podobną \"chińszczyznę\" :) spróbuję...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    O jak kolorowo i smacznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    uwielbiam takie jedzenie:) super
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    pysznie i kolorowo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    zdrowo i kolorowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smaczny obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo w moim guście

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !