Sposób przygotowania

Z cytryny czystej najpierw musimy zetrzeć skórkę a potem wycisnąć sok, owoce umyj i włóż do rondelka , posypać brązowym cukrem i dajmy 1 łyżkę soku.Mieszamy i podgrzewamy przez 4 minuty. Jeżyny powinny zacząć zmieniać kolor , a cukier powinien się rozpuścić .Odstawiamy żeby przestygło. Zaś z soku który nam pozostał robimy lukier , dajemy cukier i dokładnie ucieramy te składniki. Ser przekładamy na talerz najlepiej głęboki dodajemy lukier i skórkę , wymieszać . Biszkopty kruszymy dodajemy masło najlepiej roztopione i przełóż na dno pucharków . Na biszkoptach kładziemy masę serową a na wierzchu kładziemy owoce całość polewamy jeżynowym syropem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszniutki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    chętnie bym się poczęstowała...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !